Od sierpnia zeszłego roku nosiłem się z zamiarem zbudowania wózka torowego, który można byłoby podłączyć do malucho-drezyny. W lutym 2009 roku prace nad wózkiem ruszyły. Wystawaliśmy ramę. Następnie malowanie całej konstrukcji. Na chwile obecną skończyłem montaż stolarki. Pozostało jedynie dopracowanie kilku szczegółów i już można testować ten pojazd na torach. Dane techniczne:Długość: 180 cm Szerokość: 170 cm Liczba pasażerów: 6-8 osób
Racja, wózek jest na sztywno. zobaczymy jak to się sprawdzi podczas wycieczek. W razie co to mam grube poduszki pod tyłek:D Odnośnie sprzęgu to będzie gotowy za tydzień. Testy na szynach przewidziałem na przyszły tydzień. Zdjęcia na pewno dodam.
Skoro wózek jest "na sztywno" zatem proponuje następujący podział przedziałów pasażerskich: 1- wsza klasa - fotele indywidualne , pierwszy rząd w maluchu , pełna lkimatyzacja ... 2- ga klasa- kanapa wspólna -drugi rząd siedzeń ,nadal pod dachem ale gorzej z klimą... 3-cia klasa- sztywna ławka i muchy w zębach Ja osobiście wybieram EXTRIM